Dutch Classics 11 Materieel 1946 ELD4

Kies uw versie / Choose your edition

Materieel 1946 van de Nederlandse Spoorwegen werd gebouwd in een serie tweewagentreinstellen en een serie vierwagentreinstellen. In deze uitbreiding vindt u de vierwagentreinstellen van Materieel 1946. In het grote voorbeeld is helaas geen enkel exemplaar van de vierwagentreinstellen van Mat'46 bewaard gebleven, in DTG Train Simulator kunt u dit treinsteltype - dat aan het einde van zijn inzetperiode technisch 'op' was - weer op de baan laten verschijnen. Materieel 1946 was na de Tweede Wereldoorlog het eerste nieuwe type stroomlijnmaterieel van de Nederlandse Spoorwegen. Met de prachtige gestroomlijnde ronde neus had het een karakteristieke en zeer herkenbare verschijning. Het materieel was een vervolg op eerdere materieelseries uit 1936 en 1940 en heeft tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw in Nederland rondgereden.

Dutch Classics 10 Materieel 1946 ELD2

Kies uw versie / Choose your edition

Met deze add on gaan we wat verder terug in de tijd. Materieel 1946 was na de Tweede Wereldoorlog het eerste nieuwe type stroomlijnmaterieel van de Nederlandse Spoorwegen. Met de prachtige gestroomlijnde ronde neus had het een karakteristieke en zeer herkenbare verschijning. Het materieel was een vervolg op eerdere materieelseries uit 1936 en 1940 en heeft tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw in Nederland rondgereden. In deze add on vindt u de twee wagen treinstellen van dit materieeltype.

Dutch Classics 8 Materieel 1954 Deel II/Materieel 1957 Benelux

 

Kies uw versie / Choose your edition

In dit pakket vindt u het tweede deel van de materieelserie Mat '54, ook wel de ´Hondekop´ genoemd, die wij in hoog detail hebben vormgegeven voor Train Simulator. U vindt in Dutch Classics 8 onder andere de moderne Intercity-uitvoering van de Hondekop en de Benelux-stellen Materieel 1957, die een aparte serie treinstellen op zich vormt.

De Materieel 1954-treinstellen waren in de tweede helft van de 20e eeuw te vinden op vele binnenlandse langeafstandverbindingen, bijvoorbeeld op de trajecten Amsterdam-Zwolle-Groningen/Leeuwaren en Den Haag/Rotterdam-Groningen/Leeuwarden. Ze werden daarbij soms gecombineerd tot treinen van wel 14 rijtuigen. Het treinstel stond bekend om de zeer rustige loop en was daardoor een comfortabele wijze van vervoer op de lange afstand in Nederland. De treinstellen werden gebouwd in een aantal series en zijn in verschillende kleurstellingen te zien geweest.

Materieel 1957 heeft jarenlang het vervoer op de verbinding Amsterdam-Brussel vervuld.

Dutch Classics 6 Materieel 1954 Deel I

Kies uw versie / Choose your edition

Maak virtuele reizen met de Hondekop... in dit pakket vindt u het eerste deel van de materieelserie Mat '54, ook wel de ´Hondekop´ genoemd, die wij in hoog detail hebben vormgegeven voor Train Simulator. Dit type treinstel was in de tweede helft van de 20e eeuw te vinden op vele binnenlandse langeafstandverbindingen, bijvoorbeeld op de trajecten Amsterdam-Zwolle-Groningen/Leeuwaren en Den Haag/Rotterdam-Groningen/Leeuwarden. Ze werden daarbij soms gecombineerd tot treinen van wel 14 rijtuigen.