FAQ

Veel gestelde vragen

Voor welk pakket maken wij add ons?

Onze add ons zijn gemaakt voor Railworks Train Simulator, het simulatiepakket dat door Dovetail Games wordt uitgegeven. Ze zijn niet compatible met Trainz, Microsoft Train Simulator of andere treinsimulatie pakketten. Train Simulator wordt gemaakt en verkocht door Dovetail Games en wordt gedistribueerd via Steam. Wij zijn een onafhankelijke aanbieder van Nederlandse uitbreidingen voor Train Simulator.

Wat zijn de systeemeisen?

Er zijn geen specifieke systeemeisen te noemen. Uw systeem moet in staat zijn om Train Simulator zonder veel vertraging te draaien. Algemene richtlijnen: Windows 7, 8, 10 met minimaal 4 GB intern geheugen, een grafische kaart met minimaal 2 GB videogeheugen en een harde schijf van recent model. Een SSD (Solid State Drive) en meer RAM geheugen is aan te bevelen omdat deze veel extra snelheid bij het laden van treinen en scenery biedt. Indien de performance van Train Simulator te wensen overlaat kunt u de grafische instellingen van het pakket aanpassen of met minder of kortere treinen rijden. Verder is het absoluut aan te bevelen om tijdens het gebruik van Train Simulator zoveel mogelijk andere software die op de achtergrond draait af te sluiten. In deze tijd van hoge kwaliteit graphics begint het beschikbare geheugen voor de 32 bits Train Simulator geregeld wat krap te worden. Het is aan te bevelen om de 64 bits versie van Train Simulator te gebruiken.

Hoe installeer ik de Dutch Classics add ons?

De installatie van de add ons is eenvoudig genoeg om deze zonder technische kennis uit te voeren.

Voor welke routes worden scenario's meegeleverd?

De scenario's zijn gemaakt voor de routes Ruhr-Sieg, Seebergbahn en TestTrak.

Waarom worden geen scenario's voor freeware Nederlandse routes meegeleverd?

Voor de freeware routes geldt vaak dat men na downloaden uit allerlei bronnen scenery en andere toebehoren dient te installeren. Dit betekent dat het aanzienlijke tijd en moeite kan kosten om deze routes speelbaar te maken. Bovendien is het mogelijk dat aan deze routes later wijzigingen worden aangebracht waardoor onze scenario's niet meer functioneren. Om die reden leveren wij uitsluitend scenario's mee voor routes die met Train Simulator meegeleverd worden of die als volledige route inclusief scenery beschikbaar zijn. Helaas zijn dit geen Nederlandse routes, maar u kunt wel direct met deze routes aan de slag. Indien u de betreffende routes niet bezit, kunt u de Dutch Classics treinen in eigen scenario's gebruiken of via de Quickdrive optie direct in een route naar keuze starten.

Ik heb de treinen geïnstalleerd, maar ik zie ze niet in Train Simulator. Wat nu?

Er zijn verschillende mogelijkheden: indien u geen scenario's voor de Dutch Classics treinen geïnstalleerd heeft of wanneer u de routes waarvoor de scenario's gemaakt zijn niet in bezit heeft, ziet u de scenario's niet in de keuzelijst verschijnen. Dit wil niet zeggen dat de treinen niet beschikbaar zijn. Indien u zelf scenario's maakt, zou u de treinen moeten kunnen selecteren (na activeren van de provider Dutch Classics). Ziet u ook de quickdrive consists (treinsamenstellingen) niet, dan is het raadzaam om de installatie van de treinen nogmaals uit te voeren en te controleren of er tijdens de installatie foutmeldingen ontstaan. Indien u er dan nog niet uitkomt, neemt u dan contact met ons op.

This article was updated on 4 april 2021