Dutch Classics 11 Materieel 1946 ELD4

Kies uw versie / Choose your edition

Materieel 1946 van de Nederlandse Spoorwegen werd gebouwd in een serie tweewagentreinstellen en een serie vierwagentreinstellen. In deze uitbreiding vindt u de vierwagentreinstellen van Materieel 1946. In het grote voorbeeld is helaas geen enkel exemplaar van de vierwagentreinstellen van Mat'46 bewaard gebleven, in DTG Train Simulator kunt u dit treinsteltype - dat aan het einde van zijn inzetperiode technisch 'op' was - weer op de baan laten verschijnen. Materieel 1946 was na de Tweede Wereldoorlog het eerste nieuwe type stroomlijnmaterieel van de Nederlandse Spoorwegen. Met de prachtige gestroomlijnde ronde neus had het een karakteristieke en zeer herkenbare verschijning. Het materieel was een vervolg op eerdere materieelseries uit 1936 en 1940 en heeft tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw in Nederland rondgereden.

U vindt in deze uitbreiding niet slechts één, maar álle uitvoeringen waarin ze tussen 1946 en de tachtiger jaren van de twintigste eeuw in actieve dienst van de Nederlandse Spoorwegen te zien zijn geweest. De olijfgroene klassieke uitvoering, de groene uitvoering met rode bies en 'vink op de neus' en de latere groene uitvoering met gele 'snor' zijn in allerlei varianten zijn in Dutch Classics 11 terugvinden.

Het materieel is ook in deze add on in hoog detail vormgegeven, zoals u van Dutch Classics gewend bent. Het gehele interieur is gerendered op basis van foto textures en voorzien van realistische licht- en schaduweffecten. De gloeilampverlichting in de treinstellen functioneert echt; u kunt deze in- en uitschakelen; de verlichting is zowel in binnen- als buitenaanzicht zichtbaar. U vindt het realisme niet alleen terug wanneer u de treinen van een afstand of in vogelperspectief bekijkt, maar ook wanneer u ze bekijkt in hoge resolutie of in een multi monitor setup voor Train Simulator. Een groot deel van de details die u in het echte materieel aantreft vindt u ook in de virtuele uitvoering van Mat'46 treinstellen terug. De grens werd bepaald door de technische capaciteit van DTG Train Simulator - speelbaarheid en beschikbaar geheugen ten opzichte van detaillering. Voor de vormgeving van deze treinstellen zijn first hand ervaringen (foto's en video opnnamen van een echt Materieel 1946 treinstel) en verschillende bronnen in boekvorm en op internet geraadpleegd. Hierdoor kan een zo goed mogelijke weergave van het echte treinstel in Train Simulator worden gegeven.

De treinstellen bezitten features zoals u deze van Dutch Classics materieel gewend bent:

 • Buitenzijde nauwkeurig vormgegeven op basis van maaatvoering en vormgeving echte treinstellen, met vele details
 • Realistisch nagebouwde cabine met functioneel bedieningspaneel en met vele animaties, zowel van bediening als van ramen, deuren en automatische en handbediende ruitenwissers
 • Interieur gerendered op basis van gedetailleerde textures voor realistische licht- en schaduwwerking in het interieur
 • Passenger view beschikbaar in elke treinstelbak voor vrijwel gehele interieur van de treinstellen
 • Omschakelbaar van simple mode naar expert mode voor meer realisme als virtuele machinist
 • Full passenger view in beide rijtuigen van de treinstellen, voor zowel de klassieke als de gemoderniseerde uitvoering
 • Technische werking treinstellen met jacobsdraaistellen geïmplementeerd
 • Levels of Detail zijn gebruikt in de 3d modellen, zodat detail te zien is waar nodig en eenvoudiger weergave waar het mag.
 • Met behoud van detail zoveel mogelijk geoptimaliseerd in geheugengebruik
 • Dynamische nummering beschikbaar
 • Een groot aantal treinsamenstellingen wordt meegeleverd. Deze zijn samengesteld in verschillende combinaties van de Mat'46 ELD4 treinstellen en in samenstellingen in combinatie met Materieel 1946 ELD2 uit Dutch Classics 10 en Materieel 1954 uit Dutch Classics 6 en 8 (bezit Dutch Classics 6 en/of 8 en/of 10 is vereist voor het kunnen rijden met deze samenstellingen
 • In treinsamenstellingen volledig uitwisselbaar en te combineren met Materieel 1954 en Materieel 1957 treinstellen, net als in het grote voorbeeld

Naast de treinsamenstellingen wordt een aantal scenario's meegeleverd voor:

 • TestTrak route
 • HCC Berkendam 2-route

Let op!: indien u bovenstaande routes niet bezit, zijn de scenario's niet beschikbaar in uw versie van Train Simulator. U kunt de treinstellen uiteraard altijd gebruiken in Quickdrive in een route naar uw keuze en in eigen scenario's.

Voor het spelen van de scenario´s is het European Loco en Asset pack (verkrijgbaar via Steam) nodig. Voor de scenario's voor de HCC Berkendam 2 route is de HCC add on Berkendam 2 nodig. Deze add on is online verkrijgbaar via de website van de hcc! trainsim interessegroep (http://www.hcc-trainsimig.nl).